Wie ben ik?

Ik ben Chris Roeland, hoofdtrainer en oprichter van CR-Running.

(als Cristiano Ronaldo CR7 gebruikt mag ik ook wel CR gebruiken, mijn initialen zijn tenslotte eerder ontstaan)

In principe loop ik al mijn hele leven hard en ben ik met duursport bezig. Vroeger als jochie van een jaar of 15 op de racefiets en hardlopen met m’n buurjongen en later wat meer op de racefiets en in de winter beetje hardlopen en fitness.

En ja dan ben je op een gegeven moment lid van een sportschool in Capelle aan den IJssel en vragen ze of je zin hebt om met een loopgroep mee te lopen. Ach waarom ook niet. Dus dat werd op de dinsdagen en donderdagen van 17:30-19:00 fitness en daarna 1,5 uur intervallen en wat er allemaal bij hoort. In die groep zat een gelijk gestemde, Maarten, en dan komt het idee om een keer een marathon te lopen. Voor zover er een bucketlist is, dit was wel een van de items.

Dus om het kort te houden het werd de 20e Rotterdam Marathon in april 2000. 20e Rotterdam, Millennium jaar dus wat lette ons.

Mijn eerste marathon gefinisht binnen de 4 uur en bij marathons in inmiddels mijn ervaring of je doet het nooit meer of….. Dat is dus bij mij het geval.

In augustus 2001 de overstap gemaakt naar Atletiekvereniging PAC, Rotterdam en daar kwam ik in de groep van Peter Veldhorst terecht. Een wedstrijdgroep bleek naderhand. En dat bleek een gouden zet, gezellig en sportief. Heel veel plezier gehad.

Ik zal niet mijn hele hardloop CV plaatsen maar een aantal belangrijke zaken;

Qua trainer opleiding:

2006 gestart met de rol van assistent in de groep van Peter Veldhorst

2008 – assistent trainers licentie (tegenwoordig nivo 2)

2014 – Basis Loop Trainer 3 gehaald bij de Atletiek Unie, deze licentie elke 4 jaar na het behalen van de nodige licentiepunten verlengd en inmiddels mag ik mij weer tot april 2026 gelicenseerde trainer noemen.

Januari 2021 gestart als zelfstandig hardlooptrainer en per juni 2021 is CR-Running ook als officiële loopgroep ingeschreven bij de Atletiek Unie.

Bedoeling is om in 2022 ook de opleiding tot Trailrun Trainer te volgen. Een en ander afhankelijk van de timing.

Qua wedstrijden en loopactiviteiten:

T/m Maart 2022 – 20 marathons gefinisht, snelste tijd in 2012 – 3:33:23 in Antwerpen.

Officieel Marathon Master van de Rotterdam Marathon. Op 10 april 2022 staat de 21e marathon finish op de planning. (eerlijk toegeven ik ben in totaal 3 keer uitgestapt).

Ontelbare ½ Marathons en andere wedstrijdjes

10 jaar actief lid van een RoParun team (Team 143 – nee we hadden geen sponsornaam) met daarvan 7 keer als loper (Parijs & Hamburg route) en 2 keer als fietser. eerste keer was in 2007.

Dit was in het kort wie Chris Roeland als hardlopert is. Ik heb er gewoon plezier in om mensen sneller te maken zonder dat ze het zelf in de gaten hebben. Afwisseling in training (in alle vormen) en plezier in de trainingen zijn wat mij betreft de belangrijkste zaken in het hardlopen. E.a. op ieders eigen nivo.