Langzaam Sneller

Dit is het motto voor de komende maanden als voorbereiding op de Rotterdam Marathon, 14 april 2024.

Nog even en het jaar is voorbij en dat betekent voor veel hardlopers in de regio Rotterdam dat vanaf 1 januari de focus op de Marathon gaat.

Ook bij CR-Running zijn er weer de nodige hardlopers die de magische afstand van 42.195 meter gaan bestrijden.

Dit keer heeft de voorbereiding langzaam lopen tijdens de duurlopen de meeste nadruk. De tempo’s zullen 45 sec. tot 1 minuut per kilometer langzamer zijn dan het gewenste marathon tempo. Wel zullen er de bekende ‘uit het tempo’ stukjes zijn om toch ook aan het marathon tempo te wennen maar het zal voornamelijk langzaam zijn.

Tijdens de doordeweekse trainingen komen de snelheids elementen nog genoeg aan bod tijdens de intervallen, heuveltraining etc.

Waarom langzaam, er zijn genoeg wetenschappelijke artikelen over geschreven maar voornamelijk om de spieren goed te laten wennen en bloedvoorziening te regelen maar ook de vetverbranding van het lichaam aan te pakken en zo de energievoorziening tijdens de marathon the optimaliseren.

Bijkomend voordeel moet zijn, fitter aan de start dan na 3 maanden te hard lopen.

Tijdens de voorbereiding 2 x testlopen op de ½ Marathon. Zondag 21 januari in Maassluis en in maart 2024 tijdens de CPC-loop in Den Haag.

Start trainingen 7 januari 2024 – 9:30 met een duurloop van 20 km.

Wil je meer weten neem contact op via whatsapp