Coronaproof trainen

Het kan Coronaproof trainen. Tuurlijk het is niet zo leuk als met een hele groep over de straten te zwerven maar het is te doen. Voor de training aan laten melden wie er komen en op basis daarvan van te voren groepjes van max. 4 (excl. assistent/trainer) of max. 4 als er niet genoeg (assistent-)trainers zijn. Bij het verzamelen voor de training apart locatie waar de groepen zicht verzamelen. Indien er meer groepen dan trainers, 1 persoon van de groep, liefts van te voren, vragen om het de kern te begeleiden. Is meestal geen enkel probleem.

Daarna apart, ong. 1,5 minuut na elkaar, op weg naar de warming-up plaats waar er een aparte indeling is – 3 sprong – waar de WU plaats vindt met de trainer in het midden. De groepen minimaal 3 meter uit elkaar en onderling uiteraard min. 1.5 mtr. afstand,

Na de WU – route uitleggen en 1,5 min, na elkaar starten en zoveel mogelijk dezelfde route maar in verschillende richtingen lopen om het automatisch inhalen te beperken, of ophoping bij een stoplicht/kruising.

Cooling down, in principe niet of ook weer ver uit elkaar. De gewoonte is toch om bij een cooling down weer naar elkaar toe te kruipen.

Niet ideaal maar toch een manier om met wat sociale contacten te kunnen trainen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *