Safe(-id) alleen lopen in coronatijd

Op dit moment zijn de Corona richtlijnen dusdanig dat er niet echt in groepjes getraind kan worden en anders sporten kunnen ook maar beperkt doorgang vinden. Het voordeel van hardlopen is dat de straat altijd open is en je dus altijd kan hardlopen. OK, soms moet je wel even zin maken als het weer niet mee wil werken maar je kan in principe altijd en overal lopen.

Nadeel van de huidige regels is dat je nu meestal alleen moet lopen en dat brengt een risico met zich mee. Stel er gebeurd iets terwijl je vol gas de heuvel op rent. Een ongeluk of erger ligt in een klein hoekje en dan is het toch wel verdomd handig als hulpdiensten redelijk snel kunnen achterhalen wie je bent, welke ziektes/medicijnen je hebt en nog belangrijker wie ze kunnen waarschuwen. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor hardlopen maar voor alle activiteiten die je doet en je maatjes waarmee je bent vinden het waarschijnlijk ook wel handig als er iets met je gebeurd.

Zelf gebruik ik al jaren Safe-Id (www.safe-id.nl) voor een redelijk bedrag krijg je tags met een QR-code die de gebruiker herleiden naar jouw persoonlijke website met daarop al je ICE gegevens. Ik heb zelf een code om het bandje van mijn sporthorloge zitten. Die heb ik met hardlopen, fietsen toch altijd bij me.

Hopelijk is het een investering die je helemaal niet gebruikt maar als het wel nodig is dan ben jij of je nabestaanden blij dat het geholpen heeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *