Balboekje

Tja dan is het 1 februari 2021 en ben je officieel 1 maand zeg maar zelfstandig hardloop trainer en niet meer als trainer bij de atletiek vereniging verbonden. En dan heb je na 1 maand dus nog 0 trainingen gegeven. Niet omdat er geen hardlopers zijn in de groep maar nee vanwege de corona maatregelen.

Wat doen je dan om toch de groep bij elkaar te houden? Ten eerste een normaal schema door sturen. Ze hebben allemaal ervaring met intervallen en tegenwoordig bezitten de meesten wel een horloge waar de training goed in geprogrammeerd kan worden. Het centraal doorsturen van workouts blijft een issue (foei #Garmin verzin daar eens iets op).

Daarnaast de app groep, niet alleen voor de trainingen maar ook om de sociale contacten te onderhouden.

En dan het “balboekje”, ben inmiddels als trainer begonnen om per trainingsavond – 2 leden te bezoeken en samen te trainen. Niet als officiële training maar een manier om contact te houden en bijkomend voordeel, dan hoef ik ook niet in mijn eentje te lopen. Ik hoop dat ik mijn balboekje niet vol krijg want dat zou betekenen dat we weer in groepjes mogen gaan trainen.

Naast de gewone trainingen ook challenges verzinnen. Eerder in november de foto bingo en in de tijd van de avondklok een ‘Beat the Coronaclock’ challenge. Deze challenge loopt dit weekend af en als het goed is a.s. woensdag ook de avondklok.

Daarna zullen we weer wat anders moeten verzinnen om de groep actief te houden zolang er geen groepstrainingen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *